Atelier Annelies

Atelier Annelies

Creatieve coaching
Mandala tekenen
Intu├»tief schilderen

Blogs

maart 2007

Mijn naam is Annelies Spang, geboren in 1955 en woon en werk in Hardenberg, Overijssel.

Deze website geeft een indruk van mijn ontdekkingsreis in het tekenen en schilderen.

In 1995 zat ik in een herstelproces, omdat ik een paar jaren daarvoor overspannen en overwerkt was. Een lang en moeilijk proces, waar ik op terugkijk als een tijd waarin ik veel geleerd heb.
In dat jaar zag ik een expositie van aquarellen op hout, waarvan gebruiksvoorwerpen waren gemaakt. Zoals speeldoosjes, spiegels en verjaardagskalenders, enz.
Als ik dit zou kunnen...... dacht ik.
Gelukkig had ik snel de kans om het te proberen en na een paar lessen was ik verkocht, haalde verf en hout en een zaag en begon te schilderen. Na een paar jaren begon ik met aquarelleren op papier en daarmee de aanzet tot vrijer schilderen. Leerde verschillende materialen kennen en gebruiken en experimenteerde er lustig op los! Steeds meer ging ik met mijn gevoel schilderen, het werd een uitlaatklep voor mijn emoties.
In 2002 begon ik, samen met mijn zoon aan een cursus portrettekenen. Tot 2007 ben ik daar op les geweest, om het materiaal olieverf te leren kennen. Daarnaast verdiep ik me in de betekenis van mandala's. Ook help ik nu mensen met schilderen op doek, en vooral hun gevoel erop weer te geven.
Mijn droom is, om hier beroepsmatig mee bezig te zijn en anderen te helpen zichzelf te uiten in schilderen of tekenen. Of deze droom uit zal komen: de tijd zal het leren, ik geniet er in ieder geval volop van!

2007 wordt een bijzonder jaar: mijn eerste expositie!
En de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, waarvoor mijn man en ik in training zijn.
We zijn van plan om 800 km te lopen en ben heel benieuwd of we het zullen volbrengen en vooral;
wat het met ons zal doen....

Overige berichten