Atelier Annelies

Atelier Annelies

Creatieve coaching
Mandala tekenen
Intu├»tief schilderen

Blogs

4 okt 2013

het begin van mijn nieuwe website

Hallo lieve mensen,

Het is zover: de nieuwe website is in de lucht en ben erg trots dat het eindelijk zover is! Ik heb hem niet zelf gebouwd, maar degene die hem gebouwd heeft wil ik heel erg bedanken voor al het werk en de mooie vormgeving !!!! Ik hoefde later alleen alles maar in te vullen (wat ook een hele klus was).

Nu even uitleg over het logo. De vorm is rond: geen begin en geen eind, het gaat altijd maar door. De kleuren zijn intuïtief gekozen en zijn blauw, groen en geel. Pas later zie ik de diepere betekenis van dit logo. Blauw staat voor emotie en gevoel wat er mag zijn; geel is de warmte en kracht die ik voel en die we nodig hebben. Deze kleuren gemengd geeft groen: dat is voor mij rust, heling en vernieuwing. De kleuren heb ik met mijn handen geschilderd: draaiend van buiten naar de kern en weer naar buiten. De lotusbloem in het midden heeft negen bloembladen die een draaiende beweging maken. Het in beweging zijn, groeien, ontdekken , leren, creëren, begeleiden en uitdragen zijn belangrijk in mijn leven. Negen is de som van mijn geboortedatum en staat voor uitdaging. Dat is duidelijk mijn thema en heb die drive ook nodig. Het geheel geeft weer wie ik ben en wat ik doe: twee passies, die mij in balans houden. Enerzijds het schilderen om lekker - los - te gaan en mij te kunnen uiten. Mandala tekenen om dicht bij mijzelf te komen en me terug te kunnen trekken in mijn cirkel, mijn ruimte en mijn kern. En ik ben heel tevreden met mijn logo!

Het is nu oktober en de creabeurs is alweer geweest. Het waren drukke dagen met gouden randjes door de ontmoetingen met vele mensen. Ik voel me bevoorrecht met mensen gevoelens te mogen delen en te praten over wat ons bezig houdt. Te zien dat men geraakt werd door mijn schilderijen en de kleuren die ik gebruik. Ook het gedicht van Claire van den Abbeele is met veel mensen naar huis gegaan, omdat ze geraakt waren door dit gedicht. Het is ook bijzonder en zo herkenbaar: vast willen houden en ook los moeten, of willen laten. . . Dit gedicht kreeg ik meer dan 10 jaar geleden van een dierbare vriendin. Zij heeft het nu zelf zwaar en haar toekomst is onzeker. Ik hoop het beste voor haar. . . .

De zomer is weer voorbij. Het was een mooie en warme zomer waar we van konden genieten. Buiten vallen nu de bladeren alweer van de bomen: tijd om ons binnen erug te gaan trekken : te tekenen, kleuren en te schilderen! De cursussen zijn begonnen en iedereen heeft er weer zin in!
Waar ik nu mee bezig ben is: nieuwe lessen schrijven voor het mandala tekenen, grappige schilderijtjes en kaarten tekenen en schilderen, nieuwe technieken uitproberen.
Er zijn veranderingen in gang gezet in de woonwijken: het wijkgericht werken van zorginstellingen binnen de woonwijken die contact met elkaar gaan zoeken op een creatieve manier. Niet meer iedere doelgroep apart, maar samen: we zijn allemaal mensen en hebben elkaar nodig om staande te blijven. Daarbij kunnen we veel van elkaar leren en elkaar leren begrijpen, welke beperking je ook hebt . . . . mens tot mens contact op een creatieve manier.
De crisis geeft ons ook mogelijkheden om anders met elkaar om te gaan, om te zien naar elkaar en elkaar de hand te reiken in onze eigen omgeving: het is zo nodig!
Ik voel me dankbaar dat ik hieraan mag meewerken.
Nog even en dan kan ik workshops gaan plannen voor dit najaar.
Wil je hierover bericht: meldt je dan aan voor de nieuwsbrief.
Veel fijne uurtjes gewenst met schilderen en tekenen en kleuren: ontspannen . . . . .en genieten!
Warme groet van Annelies

Overige berichten