Atelier Annelies

Atelier Annelies

Creatieve coaching
Mandala tekenen
Intu├»tief schilderen

Blogs

13 okt 2014

Zentangle en Oriëntaalse mandala's

Hallo allemaal,
het wordt weer herfst; de dagen worden korter en het weer nodigt uit om weer lekker naar binnen te gaan! Al een poos in de ban van Oriëntaalse mandala's tekenen, ben ik lessen aan het maken over dit onderwerp en wil dit graag met jullie delen! Van een basismotief, voorop een Turks leren omslag van een boek, heb ik 3 x dezelfde basis gemaakt. Steeds anders uitgewerkt of ingekleurd.

Waar de ene in zwart en wit is ingevuld, is de andere met meer oriëntaalse kleuren . En de derde, een paars/blauwe geeft weer een totaal andere sfeer omdat ik me die dag heel anders voelde.

De zwart/witte is ingevuld met zentangle-achtige figuren, waarbij ik wel in de mediterrane gedachte ben gebleven. Het zentangle is over komen waaien uit Amerika, maar ik noem het al jaren doedelen en we doen het allemaal wel eens als de les of vergadering saai is of lang duurt. Aan de telefoon gedachtenloos wat krabbelen op een papiertje of in de agenda. Het raakt steeds bekender in Nederland en er zijn leuke kleur- en werkboeken uitgebracht! Heerlijk!!!! Het inkleuren van zentangles en zendala's ( een combinatie van zentangle en mandala heet zendala) wordt ook steeds meer ervaren als ontspannend! Er zijn ook steeds meer mensen die voelen dat ze willen ontspannen en leren loslaten. In deze hectische wereld is het fijn ( en noodzakelijk) om terug te kunnen naar jezelf! Als je van tekenen en kleuren houdt is dit een prima manier om te ervaren! Uit je hoofd( = denken) naar je hart (= voelen) is een belangrijke weg die we op deze manier kunnen ontdekken. . . . en wens iedereen een warme, liefdevolle herfst! Annelies

Overige berichten